Hjem > Mad og drikke med modificeret konsistens til personer med dysfagi

Mad og drikke med modificeret konsistens til personer med dysfagi

Af specialergoterapeut – senhjerneskadede – F.O.T.T. instruktør Annette Kjærsgaard, Hammel Neurocenter, klinisk diætist, cand.scient. i Human Ernæring Kirsten Færgeman, Silkeborg Centralsygehus og Klinisk diætist, Birthe Møller Pedersen, Silkeborg Centralsygehus.

Indledning 
Dysfagi – her defineret som problemer med at spise og drikke, er et overset problem, der ofte giver store vanskeligheder for den hjerneskaderamte og den nære familie (1). Andre patientgrupper, som fx patienter med cancer, muskelsvind, dissemineret sclerose, samt ældre i hjemmeplejen eller på plejehjem, kan også få problemer med at spise og drikke og får derved behov for mad og drikke med modificeret (forandret) konsistens.

Sidst opdateret
31.10.2014