2017

Ergoterapeuten

Filtrer
Ergoterapeuter og personer med autisme har en fælles interesse: Detaljer. For ergoterapeuter er det rutine at skille daglige aktiviteter i atomer og dén kompetence passer godt ind i den virkelighed, som personer med autisme lever i. I Region Midtjyllands Specialområde Autisme har ergoterapeuterne blandt andre arbejdet med Kia Blaaberg, så hun nu – trods en autismediagnose – er klar til at komme videre.
Sansestimulering er et vigtigt redskab for ergoterapeuter. På H. C. Andersen Børnehospital bruger de det til at hjælpe børn, der ikke vil spise. Og på plejehjem, psykiatriske afdelinger og bostæder landet over popper nye sanserum op, fordi de kan løfte livskvaliteten, løse problemer og frigive ressourcer.
fokus

Indbyrdes omsorg er den bedste forebyggelse

Arbejdsmiljøleder: - Sørgeligt nok må vi leve med, at risikoen for at blive ramt af stress vokser
Ergoterapeuter får også stress. De kender alle symptomer og er dygtige til at give andre gode råd, men indimellem bliver de alligevel selv ramt. Tre ergoterapeuter fortæller i det nye nummer af Ergoterapeuten, hvordan de gik ned med flaget og hvordan de kom tilbage på arbejde igen – og stress-eksperten forklarer, hvordan lederen kan stoppe stress.
Kommuner satser i disse år målrettet på at få personer på kontanthjælp eller sygedagpenge tættere på arbejde eller uddannelse, og her kan ergoterapeuter bidrage med noget særligt. Vi har mødt nogle af dem, der gør en forskel for arbejdsrehabiliteringen.