Hjem > Aktuelt > Nyheder > Ti anbefalinger på demensområdet

Ti anbefalinger på demensområdet

12. oktober 2017
Ergoterapeutforeningen offentliggør nu ti anbefalinger på demensområdet. Det sker som et led i foreningens fagpolitiske arbejde på området.
Demens
Ergoterapeut Lise Nevstrup sammen med Oluf, der er beboer på Plejecentret Solvang i Vadum. Demensenheden Birkebo. Foto: Maria Tuxen Hedegaard.

Etf har i knapt to år arbejdet målrettet med demensområdet. Indsatserne har været både politiske og faglige og i overvejende grad styret af nationale initiativer for at tilvejebringe og udmønte en handlingsplan for demens 2025.

Nu har foreningen som et led i indsatsen udarbejdet 10 anbefalinger for aktivitet og deltagelse for borgere med demenssygdom. Formålet med anbefalingerne er, at understøtte det politiske mål om at få ergoterapeuter på samtlige plejehjem i Danmark, og at fungere som et kvalitativt indspark i forhold til at understrege, at rehabilitering også er væsentlig på demensområdet

Etf har desuden ignagsat og deltaget i følgende initiativer på demensområdet:

  • Partner i "Folkebevægelsen for et demensvenlig Danmark" sammen med bl.a. Ældre Sagen, Alzheimerforeningen og FOA
  • Engageret sig i Demensalliancen
  • Deltaget i workshop om kompetencepuljen i regi af demenshandlingsplanen
  • Indgået i partnerskabsprojektet ”Aktion Demens” og ansøgt kompetencepuljen sammen med Danske Fysioterapeuter og COWI
  • Afholdt temadag om demens for ergoterapeuter
  • Faciliteret samarbejdet mellem EFS Geriatri og Gerontologi og Sundhedsstyrelsen i forhold til udmøntning af flere initiativer i handlingsplanen
  • Udarbejdet 10 anbefalinger for aktivitet og deltagelse for borgere med demenssygdom

 

Tilføj en kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Opdater Indtast bogstaverne, som du ser i billedet. Indtast bogstaverne, som du ser i billedet. Hvis du ikke kan læse dem, kan du generere et nyt billede ved at trykke på ikonet til venstre for billedet. Der er ikke forskel på store og små bogstaver.

Relaterede nyheder