Hjem > Aktuelt > Nyheder > Styrket rehabiliteringsindsats for mennesker med sklerose

Styrket rehabiliteringsindsats for mennesker med sklerose

16. februar 2017
Sundhedsstyrelsen sætter gang i et pilotprojekt, som skal finde modeller for et styrket samarbejde mellem Sclerosehospitalerne og kommuner. Målet er at styrke den samlede rehabiliteringsindsats for mennesker med sklerose. Det skriver styrelsen på sin hjemmeside.

Borgere med multipel sklerose er dybt afhængige af, at det tilbud om rehabilitering de får har en høj kvalitet – og det kræver, at kommuner og Sclerosehospitalerne har et godt samarbejde. Borgere med MS skal opleve, at den specialisererede viden og kompetencer om behandling og rehabilitering, som Sclerosehospitalerne har, bliver delt med kommunerne, så personalet ude i kommunerne kan bidrage til det bedst mulige tilbud om rehabilitering, siger Line Riddersholm, ergoterapeut i Sundhedsstyrelsen på styrelsens hjemmeside.

Derfor kan Sclerosehospitalerne og kommunerne nu søge om støtte fra en pulje på 6 millioner kroner. For at komme i betragtning skal projekterne kunne bidrage til at styrke samarbejdet mellem Sclerosehospitalerne og kommunerne. Målet er, at kommunerne i højere grad kan få nytte af den ekspertise, som Sclerosehospitalerne har og patienterne i højere grad oplever, at der er sammenhæng i de tilbud om rehabilitering de får. For at blive godkendt skal projekterne have fokus på, hvordan man kan udvikle modeller for samarbejdet, som kan bruges af andre.

Tilføj en kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.