Hjem > Aktuelt > Nyheder > Stormøde for samtlige TR'ere & AMIR'ere i Københavns Kommune

Stormøde for samtlige TR'ere & AMIR'ere i Københavns Kommune

8. februar 2017
Torsdag den 2. marts er der stormøde for alle TR'ere og AMIR'ere i Københavns Kommune om Moderniserings- og effektiviseringsprogrammet, Budgetloven og det kommunale selvstyre

I forbindelse med planlæggelse af demonstration den 16. marts afholdes der nu stormøde.

Demonstrationen den 16. marts foran KL (Kommunernes Landsforening) Weidekampsgade 10, er en opbakning til landets kommunalpolitikere, der er modstander af moderniserings- og effektiviseringsprogrammet, budgetlovens ødelæggende konsekvenser for den kommunale velfærd og det kommunale selvstyre. Vi ønsker en afskaffelse af moderniserings- og effektiviseringsprogrammet!

Invitationen til stormøde og demonstration er sendt til alle TR'ere og AMIR'ere i KFF’s medlemsorganisationer i Københavns Kommune. LFS (Landforeningen for socialpædagoger) har sendt følgende invitation:

"Kære fagforeninger, tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter i Københavns Kommune"

"Vi skrev Danmarks historie sammen i 2016. Først den 12.maj og efterfølgende den 15.september. Sammen gennemførte vi historiske og succesfulde kæder af demonstrationer, markeringer og protester mod regeringens kommunale og regionale nedskæringer. Mere end 20.000 deltog den 10.maj og 10.000 deltog den 15.septmeber. Borgere, ansatte og politikere stod sammen imod velfærdsnedskæringer i først 74 og senere 41 kommuner. Københavns politikere, fagforeninger, ansatte og borgere spillede en vigtig rolle."

"Siden 2009 har kommunerne fået tilført 10 milliarder kroner mindre hvert år pga. service- og anlægsloftet og Budgetloven(2012). Det svare til 1 milliard kroner for Københavns vedkommende. Kommunernes personaleforbrug faldt med 3.204 fuldtidsstillinger fra november 2015 til november 2016. Svarende til en besparelse på 1,1 milliard kroner. Oven i det kommer så Moderniserings- og effektiviseringsprogram (som blot er omprioriteringsbidrag i let udgave: 4 mia.kr i stedet for 7,4 mia.kr)."

"Hvis politikere, ansatte og borgere ikke siger Nok er Nok, vil udviklingen forsætte i det uendelige.  Det handler derfor om at Stå Sammen om Vores Kommunale Velfærd op til kommunalvalget i november 2017."

"Første skridt på den vej en demonstration, onsdag den 16.marts foran KL (Kommunernes Landsforening), Weidekampsgade 10. Demonstrationen den 16. marts er en opbakning til landets kommunalpolitikere der er modstander af moderniserings- og effektiviseringsprogrammet, budgetlovens ødelæggende konsekvenser for den kommunale velfærd og det kommunale selvstyre. Vi ønsker en afskaffelse af moderniserings- og effektiviseringsprogrammet!"

"For at sikre, at byens 45.000 ansatte forstår situationens alvor, indkaldelse der til et fælles TR og AMR møde, så tillidsvalgte kan informere deres kolleger, fagligt og sagligt om konsekvenserne for arbejdsmiljøet, fagligheden og kerneopgaven på kort og lang sigt. Og at det nytter at handle sammen."

Praktisk information

Stormødet finder sted torsdag den 2. marts kl.13.00 til 15.30 i Amager Bio, Øresundsvej 6, 2300 København S

Dagsorden til mødet

  • kl.13.00 – 13.05 velkomst
  • kl.13.05 – 13.30 Oplæg: Konsekvenserne af velfærdsnedskæringerne og hvad må der gøres. v/ Jan Hoby, LFS
  • kl.13.30 - 14.15 Paneldebat mellem faglige ledere (KLF, LFS, HK, 3F, FOA SOSU, BUPL, DS) og spørgsmål fra salen
  • kl.14.15 -14.30 Pause – mulighed for gæstetaler  
  • kl.14.30 - 15.15 Paneldebat med Overborgmester Frank Jensen, Socialdemokratiet, Klaus Mygind, SF og Rikke Lauritzen, Enhedslisten
  • kl.15.15 - 15.30 Afslutning og forberedelse til demonstration 16.marts

Tilføj en kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.