Hjem > Aktuelt > Nyheder > OK18: UPDATE - Arbejdsgiverne har alle varslet lockout

OK18: UPDATE - Arbejdsgiverne har alle varslet lockout

7. marts 2018
Nu har arbejdsgiverne på alle offentlige områder - staten, kommunerne og regionerne - varslet lockout fra den 10. april. Etf har på nuværende tidspunkt ikke modtaget de konkrete varslinger og kender derfor ikke status på, hvem der bliver ramt.

De faglige organisationer har varslet konflikt på statens, kommunernes og regionernes område. Det er det middel, der kan tages i anvendelse, når mulighederne ved forhandlingsbordet er udtømt. Nu har arbejdsgiverne varslet lockout på alle offentlige områder. Lockout er deres middel i forbindelse med sammenbruddet af overenskomstforhandlingerne.

Fra begge side af forhandlingsbordet er der nu trukket de stærkeste kort. Lockout-varslet betyder imidlertid ikke, at der ikke fortsat kan indgås et forlig mellem parterne.

- Det er fortsat i vores interesse at mødes ved forhandlingsbordet og finde en løsning for alle. Vi er ikke blevet mindre forhandlingsvillige siden varslet, siger Tina Nør Langager.

En lockout på statens område vil omfatte omkring 120.000 offentligt ansatte. KL har valgt at lockoute 250.000 ansatte, mens Danske Regioner har varslet lockout for 70.000 offentligt ansatte på det regionale område. Etf har på nuværende tidspunkt ikke modtaget de konkrete varslinger og kender derfor ikke status på, hvem der bliver ramt.

FAKTA OM LOCKOUT

Lockouten kan tidligst træde i kraft den 10. april.

Lockout modsvarer strejken og betyder, at arbejdsgiveren sender de ansatte hjem på en eller flere arbejdspladser inden for overenskomstområdet.

Er man ansat på en lockoutramt arbejdsplads, hvor der ikke er valgt en tillidsrepræsentant, skal man kontakte Etf organisation for yderligere information. Det kan ske på konflikt@etf.dk eller tlf. 3115 6080.

Kommentarer

Kom til forhandlingsbordet nu . Det skal vel ikke være fagforeningerne som lægger den danske model i graven ! Vel optrapper arbejdsgiverne mem det er en del af det danske demokrati at man sætter sig og og forhandler og finder et kompromis hvor nogen får noget men ikke alt . Det tjener ikke den danske model at stå så stejlt at det ender med lovindgreb - så ender vi alle der hvor lærerne står . Og helt ærligt - hvormange synes ikke at det er rimeligt at lærerne skal være alle deres arbejdstimer på deres arbejdsplads .?
Jeg finder det helt urimeligt med musketereden - lærerne ligger som de har redt - alt for mange år har de haft alt for lempelige betingelser - Musketereden skal ikke vælte den danske model . Fagforeningernes vigtigste opgave er at værne om den ved at gå til forhandling og indgå de bedst mulige kompromis .

Jeg er helt uenig i ovenstående kommentar - ikke i at vi skal forhandle, for det skal vi selvfølgelig, men vi skal fastholde musketereden. Arbejdsgiverne har allerede én gang tromlet hen over lærerne og gjort deres arbejdstid til et lovspørgsmål; det handler jo slet ikke om den danske model, men om at få dem til at makke ret - det er ren magtpolitik. Nu har de varslet lockout for alle skoler, og er dermed ude efter helt at ødelægge Danmarks Lærerforening; lærerne er først nu færdige med at betale konfliktkontingent fra sidst. Arbejdsgiverne forsøger splitte os ad ved at gå efter den svage part, og få os andre til at blive bange for at få samme behandling. Tro mig, det får vi også, hvis ikke vi står sammen nu. Har de først ødelagt lærerne, bliver det vores tur næste gang. Man kunne også få den tanke, at de ude efter at tryne alle fagforeninger med det uhørt agressive modtræk de har lavet ved at lockoute så mange; vel vidende, at vi ikke har råd, og at de selv samtidig sparer en masse penge. Jeg håber virkelig, at jeg ser spøgelser, og at der bliver landet et forlig.

PS Den "svage part" skrev jeg. Er det ikke tankevækkende, at lærerne i eksempelvis Finland er højt respekterede og tilsvarende højt lønnede, mens vi her i landet taler dem og deres fag ned? Det er ødelæggende for vores samfund, at lærerne, som er rygraden i vores børn og unges uddannelse, og dermed i hele samfundets udvikling, nedgøres i den grad. Smager det ikke også lidt af det alle vi offentligt ansatte må høre for, og som vi ved at løgn: At vi er dovne, ikke arbejder nok, kun hypper vores egne interesser og ikke borgernes?

Tilføj en kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.