Hjem > Aktuelt > Nyheder > OK18: Sundhedskartellets organisationer varsler konflikt

OK18: Sundhedskartellets organisationer varsler konflikt

2. marts 2018
Både CFU og Forhandlingsfællesskabet, som favner godt 750.000 offentligt ansatte i stat, kommuner og regioner, har nu formelt vedtaget, at alle organisationer varsler konflikt over for arbejdsgiverne.

CFU afsender konfliktvarsel til Moderniseringstyrelsen i dag, mens Sundhedskartellets organisationer afsender konfliktvarsel til de kommunale og regionale arbejdsgivere på mandag.

Forhandlingsfællesskabet, der repræsenterer 51 organisationer, har vedtaget en udtalelse i forbindelse med strejkevarslet:

”Hvad enten vi er privatansatte eller offentligt ansatte, skaber vi værdi til hele det danske samfund. Derfor har vi altid været enige om en parallel lønudvikling mellem privat og offentligt ansatte i Danmark. De offentligt ansatte har derfor også været dybt samfundsansvarlige og tilbageholdende ved kriseforligene om overenskomsterne i 2011, 2013 og 2015 – netop fordi Danmark havde problemer efter finanskrisen.

Og derfor vil vi insistere på, at den parallelle lønudvikling ikke sættes til side. Det går godt i Danmark. Bruttonationalproduktet sætter rekord i 2018. Krisen er ovre. Vi kræver ingen lønfest, men vi mener, tiden er inde til at sikre et fremskridt i reallønnen for alle danske lønmodtagere. Derfor er alle faglige organisationer for Danmarks offentligt ansatte parate til at gå i konflikt for at sikre det meget afgørende kernepunkt i overenskomsterne: En fremgang i reallønnen, som er parallel til lønudviklingen i den private sektor.

At vi dertil mødes af bastante krav fra KL og RLTN om forringelse af seniorordninger, samt manglende vilje til at indgå en arbejdstidsaftale med lærerne, er helt uforståeligt for os. Arbejdsgiverne har heller ikke i forhold til den betalte spisepause, som har tæt sammenhæng med de statslige forhandlinger, vist vilje til at finde løsninger, som kan betrygge de ansatte. De offentlige arbejdsgivere i staten, kommunerne og regionerne er i færd med at sætte afgørende dele af den unikke danske sammenhængskraft ud af spil. Derfor er vores konfliktgrundlag, at der skal være fremskridt og ikke forringelser for alle ansatte i kommuner og regioner.”

Kommentarer

Det er fint I informerer om ok 18. Men der er ingen info om hvad vi konkret får udbetalt hvis vi går i strejke eller bliver lockoutet. Jeg kan i hvert fald ikke finde det. Det vil være lidt rart som forsørger hvis man kunne få en forudsigelighed i hvordan ens økonomi ser ud de næste måneder.

Kan se at FOA har lavet listen over steder der skal strejke, hvis det ender så galt - Er der lavet en liste til os? I så fald hvor findes den?

Kunne også ønske mig en udmelding om, hvilke områder og hvor er udtaget.
Af hensyn til egen planlægning og tilrettelæggelse.
Andre fagforeninger har allerede meldt ud! hvofor gør I ikke?
Det har stor betydning for os som medlemmer !

Jeg er så enig. Det er for dårligt at det ikke bliver meldt ud.
Jeg sidder personligt og er nervøs for at blive udtaget, og mangler virkelig at min fagforening melder ud.

Tilføj en kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.