Hjem > Aktuelt > Nyheder > Ny lovgivning om hjælpemiddelformidling i enkle og entydige sager pr. 1. januar 2018

Ny lovgivning om hjælpemiddelformidling i enkle og entydige sager pr. 1. januar 2018

12. december 2017
Pr. 1. januar 2018 kommer der ny lovgivning om hjælpemiddelformidling i enkle og entydige sager.

I den kommende lovgivning hedder det:

§ 113 a. Kommunalbestyrelsen kan i enkle og entydige sager om støtte til hjælpe-midler og forbrugsgoder beslutte at træffe afgørelse alene på baggrund af den modtagne ansøgning. I disse tilfælde skal ansøgningen indeholde de oplysninger, der er nødvendige for afgørelsen, og en erklæring på tro og love om rigtigheden af disse oplysninger eller anden relevant dokumentation herfor.

I Etf's Advisory Board på hjælpemiddelområdet har man drøftet nødvendigheden af at sætte fokus på ergoterapifagligheden i forbindelse med den nye lovgivning. I den forbindelse er der udarbejdet et notat, der beskriver, hvad det er vigtigt at holde sig for øje, når det vurderes, om en sag kan kategoriseres som ”enkel og entydig”, og hvilke fagligheder, der er nødvendige i de nye forenklede sagsbehandlingsformer.

Tilføj en kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Opdater Indtast bogstaverne, som du ser i billedet. Indtast bogstaverne, som du ser i billedet. Hvis du ikke kan læse dem, kan du generere et nyt billede ved at trykke på ikonet til venstre for billedet. Der er ikke forskel på store og små bogstaver.